22 mar. 2020

Pandemii, epidemii, razboi, foamete, chinuri si durere

       Stim ca Dumnezeu este iubire si atunci, poate va intrebati: "De ce ingaduie Dumnezeu epidemiile, pandemiile, foametea, razboaiele, etc. De ce permite ca multe persoane dragi noua (copii, parinti, bunici, prieteni, etc) sa se inbolnaveasca, sa sufere,  sau chiar sa moara."
        Inca de la creatie oamenii, indemnati de Satana (Geneza 3:1-5), au cautat orice prilej pentru a se razvrati impotriva lui Dumnezeu. Stim exemplul primilor oameni, care au fost creati si care nu au ascultat de Dumnezeu si au mancat din pomul oprit (Geneza 2:16,17). Stim exemplul poporului lui Dumnezeu (Israel) care de nenumarate ori s-au razvratit si au fost pedepsiti de Dumnezeu (erau nemultumiti de hrana pe care le-o dadea Domnul in desert (Exod 16:2,3), au construit vitelul de aur pentru a se inchina lui (Exod 32:1-4), etc).
        Asa cum otelul se modeleaza prin foc si lovituri de ciocan, tot asa si omul, pentru a scapa de firea satanica (o puternică pornire spre neascultare şi nesupunere), trebuie sa fie supus la incercari din partea Diavolului (epidemiile, pandemiile, foametea, razboaiele, etc)
         In Biblie ne este relatat prin ce incercari, din partea diavolului, a trecut Iov pentru ca era fidel si-L iubea pe Dumnezeu. Ce se intampla in zilele noastre cand diavolul ne incearca cu diferite probleme si greutati, vom ramane fideli lui Dumnezeu sau ne vom lepada de El? Suntem capabili sa facem fata unor incercari asemenea lui Iov sau vom da vina pe Dumnezeu pentru ceea ce ni se intampla?
        Noi credem in Dumnezeu si-L iubim dar indraznim noi sa spunem ca iubirea si credinta noastra nu sunt contaminate de propriile intentii? Daca un om crede in Dumnezeu doar pentru binecuvantari, pentru a castiga recompense sau un loc in paradis, daca intentia omului este de a castiga ceva si nu aceea de a practica adevarul si nici pentru a-L iubi si satisface pe Dumnezeu atunci nu suntem contaminati de intentiile noastre personale si de firile corupte?
        Asa cum a spus Isus "nu oricine imi spune Doamne Doamne va intra in imparatia cerurilor ci doar acela care face voia Tatalui meu care este in ceruri" (Matei 7:21-23). Daca ai credinta adevarata in Dumnezeu si crezi ca El este Dumnezeu, atunci nu vei avea de ales decat sa te inchini Lui sa sa il asculti. Daca motivatiile tale nu sunt de dragul de a asculta de Dumnezeu si ai alte scopuri, atunci tot ceea ce spui si faci, rugaciunile tale catre Dumnezeu si chiar fiecare dintre actiunile tale, vor fi in opozitie cu Dumnezeu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu