6 ian. 2013

Ar trebui sa ne rugam la Dumnezeu prin intermediul icoanelor?

    In Vechiul Testament ne este descris cum Dumnezeu si-a ales un popor care sa-i poarte numele. Ne este spus ce minuni a facut Dumnezeu pentru a-si scoate poporul de sub sclavie. Dumnezeu lea dat si niste porunci ca sa le pazeasca. In Exodul 20:1-6 ne este scris: Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, si a zis: " Eu suntDomnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepseste nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc si ma indur pana la al mielea neam de ceei ce ma iubesc si pazesc poruncile mele."
   Cu totii stim ca icoanele reprezinta anumiti sfinti care au trait pe pamant.. Daca acesti sfinti fac parte dintre cei 144000, pe care-i prezinta Ioan in Apocalipsa, atunci sunt in cer alaturi de Domnul nostru Iisus Hristos. Daca nu fac parte din acestia inseamna ca sunt morti si sunt in pamant.Indiferent unde s-ar afla nu ar trebui sa ne inchinam lor pentru ca Dumnezeu isi va intoarce fata de la noi si nu near mai apara de cel rau.
   Profetul Ieremia inspirat de Dumnezeu scrie in Ieremia 10:3-5: " Caci obiceiurile popoarelor sunt desarte. Taie un lemn din padure; mana mesterului il lucreaza cu securea; il impodobeste cu argint si aur, si ei il tintuiesc cu cuie si ciocane, ca sa nu se clatine. Dumnezeii acestia sunt ca o sperietoare de pasari intr-un ogor de castraveti, si nu vorbesc; sant dusi de altii, pentruca nu pot sa mearga. Nu va temeti de ei, caci nu pot sa faca nici un rau, si nu sunt in stare sa faca nici un bine.
   Iisus le spune apostolilor sa se roage in armonie cu vointa lui Dumnezeu. Ca sa vedem prin cine sa ne rugam sa citim la Ioan 14:13 "si orice veti cere in numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul." Deci nu trebuie sa avem alti mislocitori inafara de Iisus Hristos mantuitorul nostru, care si-a dat viata pentru noi, ca noi sa traim in Hristos.
  Va sfatuiesc sa cititi in continuare Biblia. Care este cuvantul lui Dumnezeu, si sa va rugati, prin Iisus Hristos nu prin alti mislocitori, sa va deschida urechile, ochii si inima pentru a intelege calea adevarului, a o gasi si a continua sa mergeti pe ea. Dumnezeu sa va ajute pe toti. Amin

15 comentarii:

  1. s-ar părea că tradiția este singura putere capabilă să anuleze Cuvântul lui Dumnezeu. Mulți citesc porunca a doua și... preferă să o încalce. de ce? ca să nu desființeze tradițiile. pentru că ele au devenit mai puternice decât Cuvântul.

    “Şi aţi desfiinţat astfel cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinii voastre.” Matei 15:6

    RăspundețiȘtergere
  2. Traditiile sunt ale unor culturi religioase, prin urmare sunt facute de oameni. Problema este alta, am citit mai demult cartea profetului Isaia unde se spunea ceva de genul ca oamenii au ochi dar nu vad, au urechi dar nu aud. Am sa ma documentez si am sa scriu un subiect despre tema aceasta. Iti multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar am meditat în ultimele zile la ce vrea sa zica expresia au ochi dar nu vad, au urechi dar nu aud si am ramas surprinsa sa constat ca Isus începe să vorbeasca poporului evreu în pilde doar după ce s-a confruntat cu fariseii si acestia i-au spus ca blasfemiează.

    Într-un fel vorbitul în pilde reprezintă o concretizare a judecății lui Dumnezeu. Din acel moment Dumnezeu le spune" aveți ochi dar nu (mai) vedeti cu ei. (sunt sigură că în si in cartea profetului Isaia această expresie apare ca fiind manifestarea unei judecati în urma neascultării)

    RăspundețiȘtergere
  4. "va sfatuiesc sa cititi in continuare Biblia" pai si diavolul citeste biblia. cand la ispitit pe Mantuitorul (Mt 4, 6) a citat din psalmi. te crezi mai destept decat diavolul? chiar si ateii (gen Richard Dawkins) dau citate kilometrice din Biblie pentru a justifica necredinta.Biblia fara traditia in care s-a "nascut" e 0 barat. chestia asta nu o pricepeti voi (neo)protestantii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte interesat, stimate Anonim, de modul cum tu exemplifici " traditia in care s-a nascut Biblia " daca exista cumva asa ceva . Daca vorbesti coerent si ai credinta, precis ca si neoprotestantii vor pricepe ( numai sa nu te apuci sa-mi insiri basme evreiasti )

      Ștergere
    2. Nu poti fi mai destept ca diavolul, pentru ca el are putere peste aceasta lume, si are multe modalitati de a ne pacali. Pot recunoaste ca nu sunt fara pacat. Am multe pacate, dar ma rog la Dumnezeu sa le ierte si sa-mi dea puterea de a nu mai cadea in pacat. Chiar daca mai cad nu raman jos, ma ridic si viata merge mai inainte, cu credinta in Dumnezeu. Asta nu ne dreptul sa spunem: Dumnezeu ne cunoaste gandurile, si ne va pedepsi pe fiecare dupa faptele si gandurile noastre.
      Pentru a vedea ce parere are Dumnezeu despre traditii sa citim in ISAIA 1:13,14 "Nu mai aduceti daruri de mancare nefolositoare, caci Mi-e scarba de tamaie! Nu vreau luni noi, Sabate si adunari de sarbatoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sarbatoarea! Urasc lunile voastre cele noi si praznicile voastre; Mi-au ajuns o povara, nu le mai pot suferi."

      Ștergere
    3. La comentariul anterior a aparut o greseala, lipseste o bucata din text, acolo unde scrie: Asta nu ne da dreptul sa spunem: Dumnezeu ne iarta orice greseala am face, pentru ca Dumnezeu ne cunoaste gandurile, si ne va pedepsi pe fiecare dupa faptele si gandurile noastre.

      Ștergere
  5. "sa-mi insiri basme evreiasti" inca nu te-a invatat "pastorul" ca Isus a fost evreu, apotolii au fost evrei iar prima generatie de crestini au fost evrei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Religia a fost facuta de oameni pentru a dezbina pe locuitorii pamantului. In spatele tuturor lucrurilor lumesti se afla o entitate, neinteleasa de oameni, care conduce totul. Aceasta este Satan Diavolul, sarpele cel vechi.
      Fratilor nu va mai certati din cauza religiei. Religia adevarata este in duh nu in lucruri lumesti. Pentru a fi in religia adevarata trebuie sa traiesti in Hristos si Hristos sa traiasca in tine. Asta inseamna cu adevarat crestin. Sa nu mai fim deci crestini doar cu numele ci cu inima si duhul.
      Isus ne-a invatat ca vom cunoaste, pe acesti prooroci, prin faptele si roadele lor. Cunosc oameni care, cu toate ca sunt in religii diferite, se inteleg si convietuiesc foarte bine, si asta nu doar de fatada. Am fost printre ei si chiar mi-a placut ce am vazut acolo. De atunci mi-am dat seama ca religia este o manipulare in masa, si doar cei cu inima curata fac fata ispitelor.

      Ștergere
    2. Pastorul meu nu poate sa invete ca Isus este evreu, fiindca oricine citeste Biblia stie ca acea afirmatie este eronata . Incepand de la proorocia din Geneza , care ne spune despre SAMANTA FEMEII , care orice medic poate spune ca nu este de origine umana , ( femeia neputand fabrica spermatozoid ), si continuand cu Isaia care spune despre copilul nascut de feciara este Dumnezeul Atotputernic si Parintele vesniciei , si culminand cu marturia lui Ioan Botezatorul, a lui Isus si a ucenicilor care au stiut ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, , nici macar un singur om calauzit de Duhul Sfant nu a afirmat vreodata ca Isus ar fi evreu Dimpotriva, in Biblie este scris cu claritate acest adevar : " Nimeni nu poate zice " Isus este Domnul " decat prin Duhul Sfant . El S-a prezentat in mod deschis tuturor, dar se pare ca pentru ANONIMI este ascuns, asa cum si ei se prezinta altora , fara nume . Stramosul Adam a fost invatat sa puna nume tuturor urmasilor, ba mai mult, el a pus nume si tuturor animalelor , asa ca cei fara nume, oameni sau animale, sunt inexistenti din privinta LUI

      Ștergere
    3. In Evangheliile care contin genealogia lui Isus este data spita de neam in care S-a nascut Mantuitorul, si este bine daca observam remarca "Isus avea aproape treizeci de ani cand a inceput sa invete pe norod; si era, cum se CREDEA
      fiul lui Iosif, fiul lui Eli, (Luc.3:23)
      Nici oamenii din acel timp nu stiau ( practic, ei au fost orbiti , ne spune Scriptura )abia cand Isus i-a intrebat pe ucenici CE CRED EI despre EL (lumea avea diverse pareri ), Petru a spus , prin descoperire dumnezeiasca , ca este Fiul lui Dumnezeu, iar Isus l-a fericit = felicitat pentru raspunsul corect .
      Fiindca Maria a fost aleasa sa poarte doar Samanta promisa ca pat germinativ iar Isus a chemat-o " femeie " nu mama !
      ,

      Ștergere
    4. Dumnezeu a avut un scop cand L-a trimis pe Fiul sau sa se nasca pe pamant. El a vrut ca sa se implineasca tot ceea ce este scris in Biblie. Asa cum este scris in Isaia "o samanta sfanta se va naste din poporul acesta" Puteti citi asta in Isaia 6:13 ultima parte a versetului: "Dar, dupa cum terebintul si stejarulisi pastreaza butucul din radacina, cand sunt taiati, tot asa o samanta sfanta se va naste iarasi din poporul acesta." Poporul acela era poporul Israel ( Evreii). Prin genialogia, lui Isus, reiese ca si Isus, ca om pamantean, era evreu. Stim ca cei de parte barbateasca din poporul israel (evreii) erau taiati imprejur. Daca citim la Luca 2:21,22 ni se spune ca la venirea zilei a opta pruncul trbuia sa fie taiat imprejur, pentru a respecta legea lui Moise, atunci i sa dat numele Isus. Dar nu asta este important. Ceea ce conteaza este ca sa jertfit pentru ca noi, pentru ca cei care cred in El, sa nu piera ci sa aiba viata vesnica IOAN 11:25,26; Ioan 3:36.

      Ștergere
  6. Cred ca gresesti facand afirmatia ca oamenii se inchina la icoane.
    Dumnezeu este fara infatisare, dar la un moment dar a luat chip de om si a locuit printre oameni. Dece a facut Dumnezeu asta daca voia sa isi pastreze imaginea de "impersonal" ? Dece si-ar fi legat infatisarea de chipul unui om?
    Oare cand ai fotografia copilului tau care este plecat departe sau a parintilor dusi din aceasta lume si vorbesti cu fotografia, ai inlocuit oamenii fotografiati cu fotografia? Nu o faci din dor?
    Cand spui uitandu-te la fotografie ca ti-e dor de ei, chiar crezi ca fotografia receptioneaza mesajul tau ca si cum ti-ar fi dor de fotografie?
    Ce falsa interpretare ! O fotografie nu inlocuieste pe cel fotografiat dar un idol inlocuieste un dumnezeu prin alt Dumnezeu. Asta cere biblia, sa nu faci obiecte care sa ajunga idoli pentru tine, idoli cu care sa il inlocuiesti pe Dumnezeu. Dar cine are urechi de auzit, aude si cine are cap sa inteleaga, intelege. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am fost Ortodox, botezat Ortodox, intr-un timp am vrut sa ma fac preot. Am fost de multe ori la biserica si toata lumea spunea ca trebuie sa ne inchinam fecioarei Maria pentru ca face nustiu ce minuni. Mai era si Isus pe o cruce pe care toata lumea o venera. De semenea am observat si cu diferite moaste de sfinti, mergeam si ne calcam in picioare sa sarutam acele moaste. Daca Dumnezeu a spus sa nu ne inchinam in fata nimanui afara de el, eu unu asta fac, ma inchin la Dumnezeu nu prin icoane, nici prin vreo infatisare ci ma duc in camera mea si ma inchin in duh prin Isus. Asa cum am mai spus si o mai spun fiecare are dreptul, de la Dumnezeu, sa faca ce vrea si cel mai important nu trebuie judecat de oameni, fiecare om va da socoteala, in fata lui Dumnezeu si a lui Isus, dupa faptele si purtarile sale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca un lucru, cand ma puneam in genunchi in fata icoanei, ce insemna acest lucru? Nu cunva ma inchinam la ea. Cel mai greu este sa recunoastem ca am gresit si ca am fost pacaliti. Odata ce acceptam pacatul si-l recunoscunoastem lui Dumnezeu, prin rugaciune, ne caim si vom primi iertarea.

      Ștergere