6 ian. 2013

Cui ne inchinam noi?

  Asa cum este scris in Ieremia 10:23 „Ştiu, DOAMNE, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre tinta." Asadar omul a fost creat sa fie supus si sa se inchine cuieva mai mare decat el. Pe pamant exista doua tabere, BINELE si RAUL. Daca omul nu se supune lui Dumnezeu si nu asculta de fiul sau Iisus, care sa jertfit pentru noi, atunci se supune celui rau care este cunoscut sub mai multe forme si denumiri. Mediile de informare au incercat sa faca un clasament ai principalilor demoni. In Wikipedia, enciclopedia liberă cei 7 printi ai iadului, conform iezuitului Peter Binsfield, sunt: LUCIFER – mândria; MAMONA – lăcomia; ASMODEUS- pofta; SATANA – mania; BELZEBUT (numite de asemenea Baal) – îmbuibarea; LEVIATAN – invidia; BELPHEGOR- lenea.
 Pe alt site gasim:
  BELIAL (sau Baalial, Beliar, Belias , Beliall, Beliel, Bilael, Belu, Matanbuchus, Mechembuchus, Meterbuchus) Într-o carte de practici de evocare a demonilor, se spune că Belial este un rege puternic, ce conduce peste 50 de legiuni de demoni. Belial apare şi în Biblie, ca în următorul pasaj: 2Corinteni (6:15): “Şi ce învoire este între Hristos şi Beliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
  Beelzebub (sau Ba‘al Zebûb, Baal-Zebub). Acest nume de demon apare pentru prima dată în Biblie in: 4Regi (1:2): “Iar Ohozia, căzând printre gratiile foişorului său cel din Samaria, s-a îmbolnăvit şi a trimis soli şi le-a zis: “Duceţi-vă şi întrebaţi pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului: Mă voi însănătoşi eu oare din boala aceasta?” şi aceştia s-au dus să întrebe." In Matei (12:26-27) Iisus spune:  “Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăţia lui? Şi dacă Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii voştri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători”.
  Aici ne mai sunt prezentati si altii cum ar fi: Astaroth,  Leviathan, Belphegor, Baal, Lucifer. Nu este important ceea ce ni se spune despre acesti demoni, important este ca acesti demoni au putere foarte mare pe pamant, sa nu-i lasam sa ne controleze viata. Asa cum diavolul l-a ispitit pe Iisus in pustie si ia aratat ceea ce-i putea oferi la acel moment, tot asa este si in zilele noastre cand, acelasi "sarpe vechi", ne ofera tot felul de ispite. Daca alunecam in capcana diavolului, acceptam ispita si mergem in continuare facand ceea ce este rau in ochii lui Dumnezeufacem facem din aceasta ispita un idol.
 Idoli cum ar fi: moda, televizorul, internetul,politica, religia, rasa, etc. toti acesti idoli, care ne tin departe de inchinarea la Dumnezeu si ne fac sa ne uram intre noi. In 1 Ioan 4:8 Este scris:  "Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste."
Daca slujim unuia din acesti printi, care sunt de partea intunecata, automat nu putem sa slujim si lui Dumnezeu. In Matei 6:24 Domnul Iisus a spus: " Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt, sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt, nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.
   In final vreau sa spun ca orice ar incerca omul, sa faca, prin campanii de constientizare, despre pericolele care ne pandesc la fiecare pas, nu vor reusi. In 2Timotei 3:13 este scris: "oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi."
 Va sfatuiesc sa cititi Sfanta Scriptura care este Cuvantul lui Dumnezeu. A venit timpul cand nu trebuie sa mai credem tot ceea ce ni se spune prin diferite medii de informare. Studiati scripturile si rugativa la bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va deschida mintea, ochii si inima pentru a intelege ceea ce este scris in Biblie.

6 comentarii:

  1. Cand am ales titlul acestui articol, ma gandeam ca poate voi gasi o fotografie ( in cuvinte ) deosebita a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos, care este Singurul vrednic sa-i oferim inchinarea . Mare dezamagire, cand am fost nevoit sa trec prin memorie toate felurile de prezentare si numele vrajmasilor Lui !
    Probabil ca ai gresit titlul dat articolului, sau l-ai inversat cu acela de la unul care ar putea fi numit " Copilasilor, feriti-va de idoli "

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ales aceasta intrebare, ca titlu, pentru ca fiecare cititor sa se intrebe, personal, cui aduce el inchinare, Lui Dumnezeu sau celorlante luscruri lumesti, care apartin diavolului.
    Iisus, cand a fost ispitit in desert de diavol, a spus ca inchinarea trebuie adusa doar lui Dumnezeu. LUCA 4:8 Drept raspuns Iisus i-a zis: " I-napoia Mea, Satano! Este scris : "Sa te inchini Domnului, Dumnezeului tau, si numai Lui sa-I slujesti."
    Apostolul Petru scrie la 1 PETRU 1:3 "Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos,...." Acest lucru il mai gasim scris la 2CORINTENI 1:3; EFESENI 1:3.
    Dupa cum a spus Iisus, inchinarea trebuie facuta doar lui Dumnezeu, apostolii Petru si Pavel au confirmat, ceea ce spusese Iisus.
    Sa respectam prima porunca, sa nu cadem in plasa celui rau, si sa facem din Iisus un idol la care sa ne inchinam.
    Isus este mijlocitorul intre noi si Dumnezeu, Tatal nostru ceresc. Prin el ne adresam si ne inchinam Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Razvane, nazdravane, tu nu vrei " sa facem din Isus un idol ", prin aceasta afirmatie dovedesti o mare lacuna spirituala , nestiind ( sper ca ne-voit ) ca va veni o zi , si aceasta a si venit , cand adevaratii inchinatori se inchina lui Dumnezeu in Duh ( Isus, omul al doilea , este Duh datator de viata ) si in adevar ( Isus este calea, adevarul si viata )
    Despre El apostolul Ioan spune "Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. (1Ioan.5:20)
    Citim in Biblie ca multi oameni , intre care un lepros, un fruntas al sinagogii ,o femeie caananita ,mama fiilor lui Zebedei, omul care gazduia o legiune de draci, si acela care fusese orb din nastere , iar Isus nu a respins inchinarea, dimpotriva, a raspuns pozitiv si direct ( nemijlocit ) la cererile lor. El chiar a explicat ucenicilor Sai " In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi. (Ioan.16:26) si i-a asigurat de autoritatea Sa "si orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. (Ioan.14:13)
    Dragul meu sa stii ca unica TAINA a lui Dumnezeu este Hristos , si aceluia caruia-i este descoperita poseda " toate bogatiile plinatatii de pricepere " (Col.2:2) si gaseste toate comorile intelepciunii si ale stiintei. Viziunea lui Ioan avuta in insula Patmos l-a determinat sa recunoasca "Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!" (Apoc.5:12)
    Am inca multe argumente biblice care sa ne indreptateasca sa-i aducem inchinare numai Domnului Isus Bristos, care este insusi DOMNUL SLAVEI (Ps.24:10) (1Cor.2:8) (Iac.2:1) . Bine ar fi daca si tu ai putea sa-L recunosti ca singurul Stapan si Domn ( Iuda 4 )fiindca " Nimeni nu poate zice Isus este Domnul, decat prin Duhul Sfant





    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu interpretez Cuvantul lui Dumnezeu. La Ioan 4:23,24 in versetul 23 este scris ceea ce ai spus tu iar in versetul 24 este scris: " Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui, sa I se inchine in duh si adevar. " In DEX cuvantul duh inseamna: fantoma; spirit; suflet; fiinta supranaturala; etc... Adevarul este, conform DEX-ului, ceea ce corespunde realitatii.
    Inteleg ca Dumnezeu este spirit si eu treduie sa ma inchin Lui in spirit si conform cu realitatea pe care o traiesc; adica nu pot sa ma inchin lui Dumnezeu doar cu mintea ci si faptele mele sa demostreze ca ma inchin Lui. Asa cum este scris in Apocalipsa 22:18,19 nu avem voie sa adaugam, nici sa scoatem nimic din Cuvantul lui Dumnezeu.
    Inchinarea pe care a primito Isus a fost la fel cu acea inchinare pe care o primeste orice imparat. De fapt este scris, in Biblie, ca el era vazut de popor ca un imparat. Tot in Biblie citim ca atunci cand a fost rastignit vina lui era: "Imparatul Iudeilor."
    Am cautat in Cuvantul lui Dumnezeu, la pasajele date de tine (Ps. 24:10; 1Cor. 2:8; Iac. 2:1) Intradevar Isus este Domnul slavei, si nu am negat niciodata acest lucru, in schimb aici nu scrie nici un cuvant cum ca ar trebui sa ne inchinam lui Isus. Sa nu uitam ca mai presus de Isus este Dumnezeu Tatal, care este Dumnezeul slavei care s-a aratatat lui Avraam asa cum este scris la Faptele Apostolilor 7:2. Daca nu ne inchinam lui Dumnezeu incalcam prima porunca. Prima porunca incepe astfel: " Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine." Ni se spune clar DOMNUL DUMNEZEU nu doar DOMNUL. Atunci cui sa ne inchinam Domnului slavei sau Dumnezeului slavei, stiind ca Dumnezeul slavei este mai mare decat Domnul slavei? Fiecare are dreptul, de la Dumnezeu, sa alega singur si va da socoteala, de faptele sale, in ziua judecatii.
    Eu stiu ca trebuie sa ma inchin doar Dumnezeului slavei in numele lui Isus, Domnul slavei, Mantuitorul nostru

    RăspundețiȘtergere
  5. imi dau bine seama ca numai un eveniment special , ca si acela trait de Toma, care a fost chemat sa puna degetul pe rana pentru a nu mai fi NECREDINCIOS , te-ar putea face sa strigi ca el :" Domnul meu si Dumnezeul meu !"
    Pana atunci, vei continua in invataturile omenesti, firesti, dracesti .ale invataturii nicolaite, trinitare , pe care Dumnezeu spune ca o uraste
    Oaia care behaie aparent fara motiv, doar Pastorul cel Bun recunoaste

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu stie cui si cum sa se descopere. Dumnezeu poate sa se descopere unei persoane in multe feluri, fiecare dintre noi trebuie sa stim acest lucru si sa avem credinta.
    Daca citesti la Ioan 20:29 este scris: „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.” Despre credinta fara a vedea este scris si la 1Petru 1:5-9

    RăspundețiȘtergere