6 ian. 2013

Ce inseamna a fi crestin?

       Pentru inceput as vrea sa ne intrebam ce inseamna, pentru fiecare din noi, a fi crestin?
  A fi crestin NU inseamna: sa spui o rugaciune, sa citesti biblia in fiecare zi, sa mergi la biserica in fiecare duminica, sa respecti anumite conceptii si doctrine.
  A fi crestin inseamna sa asculti, sa crezi si sa faci ceea ce a spus Iisus Hristos, mantuitorul nostru. A fi crestin nu inseamna sa apartii unei religii sau dominatiuni, ci sa traiesti in adevar. In IOAN 14:6 Iisus spune: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine." Pentru a fi crestin trebuie sa traim in Hristos. Iisus fiul lui Dumnezeu a platit un pret pentru noi pentru a ne rascumpara din pacat.  In Romani 5:19 este scris: " Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur Om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi."   Dupa cum printr-un om (Adam si Eva) a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea, tot asa, printr-un singur om (Iisus) a intrat  neprihanirea si viata vesnica. In Galateni 2:20 Apostolul Pavel scrie: "Am fost rasticnit impreuna cu Hristos, si traiesc... dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m'a iubit si s'a dat pe sine insus pentru mine.
  Crestin inseamna sa-L lasi pe Iisus Hristos sa traiasca in tine si asta nu doar duminica, nu doar la biserica, nu doar cateva minute sau ore pe zi, nu doar cand este vorba o fapta buna de moment ci in orice moment Hristos sa traiasca in tine si tu in el. In Ioan 10:30 Iisus spune: "Eu si tatal una suntem." Daca urmam poruncile si caile lui Iisus Hristos urmam calea, pe care nea dato Dumnezeu, spre viata vesnica. 
  Dumnezeu te lasa sa alegi liber. Poti sa alegi sa fii un crestin sau poti ramane doar cu religia care nu valoreaza nimic, fara o traire in adevar. Tu alegi vei continua sa porti o masca a religiei sau vei trai o viata de crestin autentica.
  Indemnul meu este sa studiati Biblia, care intradevar este cuvantul lui Dumnezeu, sa nu va lasati influentati de ceea ce va vor spune prietenii, familia, colegii, etc. despre faptul ca studiati sau va schimbati conceptiile despre unele doctrine si traditii. Rugativa la Dumnezeu, prin intermediul fiului sau si mantuitorul nostru Iisus Hristos, pentru a va deschide urechile, ochii si inima pentru a intelege adevarul, care ne-a fost ascuns de veacuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu