16 ian. 2013

Proorocii mincinosi

     Cuvantul prooroc mai poate fi scris si in alte moduri, cum ar fi: profet, prezicator, vestitor, predicator religios, etc. Isus le spune continuatorilor sai sa se pazeasca de proorocii mincinosi. De asemenea Isus le spune ca-i vor recunoaste, pe prooroci, dupa roadele lor. Puteti citi la Matei 7:15,16 " Paziti-va de proorocii mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din maracini? "
     Am citit de multe ori aceste versete si ma intrebam care sunt aceste roade? Cu toate ca am mai citit epistola catre Galateni nu am bagat de seama ca aici ne sunt explicate aceste roade, dupa care vom cunoaste profetii falsi, care vin, imbracati in haine de oi. Astazi, citind aceasta epistola, mi s-au deschis ochii, am vazut si am inteles ceea ce este scris. Acum vreau sa va spun si voua. Stim ca inchinarea la Dumnezeu se face in Duh si adevar. Exista doua tipuri de roade, bune si rele. Roadele bune sunt ale Duhului, care vin de la Dumnezeu, iar cele rele sunt ale firii pamantesti, care vin de la Satan diavolul.
     Apostolul Pavel le scrie Bisericilor Galatiei in Galateni 5:16,17 " Zic dar:  umblati carmuiti de Duhul, si nu impliniti poftele firii pamantesti. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce vreti. "
    Ce sunt aceste fapte, ale firii pamantesti? La Galateni 5:19 ni se spune: "Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. "
     Care sunt roadele Duhului? La Galateni 5:22,23 este scris: " Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege. " Aceste roade, bune si rele, sunt spuse si celor din Coloseni, asa cum este scris in Coloseni 3:5-17.
      Cei ce sunt ai lui Hristos, au renuntat la firea pamanteasca si s-au nascut, din nou, in Isus Hristos Mantuitorul nostru. Asa cum este scris la Galateni 5: 24-26: " Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intartandu-ne unii pe altii, si pizmuindu-ne unii pe altii. "
     Unde ne aflam? Suntem de partea lui Dumnezeu si a lui Isus, sau suntem de partea proorocilor mincinosi si a diavolului?
      Facem roadele Duhului, sau roadele firii pamantesti? 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu