8 ian. 2013

Calea spre adevar este ascunsa.....

Dumnezeu, dupa ce a vazut ca poporul pe care-l alesese sa-I poarte Numele, se razvratise peste masura, i s-a arata, in toata gloria Sa, profetului Isaia. Daca citim in Isaia 6:8-13 este scris: Am auzit glasul Domnului, intreband: " Pe cine sa trimet, si cine va merge pentru Noi?" Eu am Raspuns: " Iata-ma, trimite-ma! " El a zis atunci: " Du-te si spune poporului acestuia: Intr-una veti auzi si nu veti intelege; intr-una veti vedea, si nu veti pricepe! Impetreste inima acestui popor, fa-l tare de urechi, si astupa-i ochii ca sa nu vada cu ochii, sa n-auda cu urechile, sa nu inteleaga cu inima, sa nu se intoarca la Mine, si sa nu fie tamaduit. " Si eu am intrebat: " Pana cand, Doamne? " El a raspuns: " Pana cand vor ramane cetatile pustii si lipsite de locuitori; pana cand nu va mai fi nimeni in case, si tara va fi pustiita de tot; pana va indeparta Domnul pe oameni, si tara va ajunge o mare pustie. Si chiar a zecea parte de va mai ramane din locuitori, vor fi nimiciti si ei la randul lor. Dar, dupa cum terebintul si stejarulisi pastreaza butucul din radacina, cand sunt taiati, tot asa o samanta sfanta se va naste iarasi din poporul acesta."
     Acelasi lucru este scris si in Matei 13:14,15 Si cu privire la ei se implineste proorocirea lui Isaia, care zice: ' veti auzi cu urechile voastre, si nu veti intelege; veti privi cu ochii vostri si vu veti vedea. Caci inima acestui popor s-a impietrit; au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii, ca nu cunva sa vada cu achii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindece. "
     In Romani 11:8 citim: dupa cum este scris: " Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca sa nu vada, si urechi ca sa n'auda, pana in ziua de astazi."
      Datorita oamenilor, care nu au ascultat de glasul lui Dumnezeu si s-au razvratit peste masura de mult, omenirea a fost data pe mana diavolului. Din aceasta cauza lumea merge din rau in mai rau. Daca am fi fost noi in locul lor, oare, nu tot asa am fi facut si noi? Majoritatea vor spune ca nu, ca ei nu ar face asa ceva. Spun asta pentru ca au vazut cum au mers lucrurile, de la primul pacat pana acum, in zilele noastre. Dumnezeu este singurul care cunoaste inima fiecaruia, si el deschide ochii, urechile si inima celor ce vor, cu adevarat, sa-L urmeze. Pe Dumnezeu nu putem sa-L mintim, El stie ce si cum, indiferent cat de bine am vrea sa ascundem ceva de El.
    Dar nu trebuie sa ne pierdem speranta, pentru ca Dumnezeu este iubire si daca ne caim si cerem iertare, cu adevarat, El ne va ierta. Odata obtinuta iertarea sa incercam sa nu mai repetam greselile pe care le-am facut. Facand acest lucru vom capata valoare in ochii lui Dumnezeu si vom deveni acea ramasita pe care o promite Dumnezeu cand I s-a aratat lui Isaia si I-a spus: " Dar, dupa cum terebintul si stejarulisi pastreaza butucul din radacina, cand sunt taiati, tot asa o samanta sfanta se va naste iarasi din poporul acesta.". Despre aceasta ramasita am sa scriu un alt articol.
     Va sfatuiesc sa studiati Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu, sa va rugati sa va deschida ochii, urechile si inima pentru a intelege promisiunile pe care ni le face Creatorul nostru. Sa nu va lasati amagiti de aceasta lume, care traieste in minciuna. Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze, prin fiul sau Iisus Hristos Mantuitorul nostru. Amin

2 comentarii:

  1. iar dacă devenim ucenici ai lui Hristos, Dumnezeu ne va deschide calea spre adevăr și spre înțelegere. Ochii noștri vor începe să vadă și urechile noastre vor auzi. Avem un Dumnezeu minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar, Dumnezeu este prea bun fata de noi. Cu toate ca poporul ales, din vechime, al lui Dumnezeu a pacatuit de nenumarate ori, Dumnezeu i-a iertat. Acest lucru ne arata ca Dumnezeu i-a iubit pe aceia care ascultau de El, de poruncile si hotararile judecatoresti pe care Le daduse. Tot asa este si in zilele noastre, cand Dumnezeu are grija de copii Sai, cei ascultatori.

    RăspundețiȘtergere